Senaste inläggen

Av sandra - 28 december 2012 19:19

Så var det då dags att sätta lite mål inför 2013. Det blir ett tufft år som jag gärna vill få till många debuter... Frågan är ju om alla verkligen blir av. Såhär ser iaf mina mål för 2013 ut för Airo:


  • MH
  • Röntgen
  • Debut i LK1
  • Debut i officiella utställningsringen
  • Ev ett LP1
  • Debut i Agility?
  • Debut i Appellen?

Det är mycket som ska göras. Först på schemat står MH och Röntgen i Mars därefter är det tänkt att vi ska debutera i Lydnaden (Ev Kils officiella tävling i Maj?) vi kanske även hinner med ett LP1 vem vet, i utställningsringen blir det nog en off debut fram mot sommaren någon gången och agilityn vet jag inte när jag ska hinna med, förmodligen blir det ingen debut officiellt utan bara inofficiella tävlingar, jag tror inte att vi hinner få någon fason på det innan årets slut. Konstigt jag som la ner nästan all hundträning tidigare på agilityn har knappt tränat något alls med Airo. Appellen är en liten sådandär outsider, det beror helt på hur både sök och spårträning blir fram i vår, förmodligen är detta ett mål för 2014 egentligen mer logiskt.


Imorn rivstartar vi detta nya året lite i förväg genom att åka iväg och träna med Christina, Gun och Jessica.


Gott Nytt År!


ANNONS
Av sandra - 8 december 2012 11:30

Nu va de längesen sedan sist och mycket har hänt.


Vi var på utställning på 4H gården strax efter den första, där gick det riktigt bra med BIS-2 Valp och finfin kritik.


Jag har också hunnit med att gå A1 utbildningen så efter avslutad L1 så kan jag titulera mig agilityinstruktör!


I början av November började vi också en tävlingslydnadskurs för Anne från skolan. Airo tyckte de första gångerna att det va lite svårt att koncentrera sig när någon annan hund lekte med en boll men det har blivit mkt bättre och jag kan nu i stort sett lita på att han håller sig till mig när vi tränar. Vi har där fått mycket att träna på,  bland annat var positionen något långt fram så det måste flyttas bak och apporteringen hade kört fast men ser nu avsevärt mycket bättre ut.


I slutet av året kommer jag avslöja mina mål för 2013, ett år jag hoppas på en del tävlande!


Jag avslutar med en koll på vart vi står i lydnaden:


Linförighet: vi håller på att flytta bak positionen vilket hela tiden går framåt. Nu är det dags att lägga på en del störning + uthållighet blandat med positionsträning.


Tandvisning: kommer vi få träna en del på då han har svårt att hålla sig i skinnet när någon kommer fram och hälsar. 


Apportering: Han kan i stort sett ettans apportering men behöver mer träning på att inte släppa apporten och helt enkelt tycka den är kul, lägga in lite mer fart i träningen och jobba på att han ska kunna komma in i position vid avlämnande, just nu tycker han det är svårt att komma in i position med apporten. Men ettans apportering finns där, det ska bara läggas in med störning och med hela momentträning senare.


Hopp: Vi har tränat lite väl dåligt på detta och ska så småningom träna värde på hinder, efter de kommer vi snabbt ha det momentet skulle jag tro.


Inkallning: själva inkallningen har han, fortsätta jobba fart och position in.


Platsliggning: Han ligger nu fint med andra hundar + lite störning i ca 1min åt gången. han kan säkert ligga längre men jag satsar på att sakta öka kraven och träna trygghet på platsen. Han ligger och tittar uppmärksamt på mig så där är det egentligen bara att fortsätta och sedan börja lägga ute.


Ställande: ett ganska otränat moment där vi mest tränat stanna och direkt godis. fortsätta så och öka på svårigheterna för honom.


Läggande: tränar på snabba lägganden och behöver nu få till stadga + att få till läggandet ur grundpositionen.

ANNONS
Av sandra - 6 september 2012 08:58Så har det nu gått alldeles för lång tid sedan jag uppdaterade här...


Vi har hunnit med ett kennelläger i Augusti med Busligan familjen i Storfors. Där fick vi träffa tre av Airos syskon, en av dem Sioux delade vi rum och bil med. Lägret var från Onsdag till Söndag men jag och Airo kunde bara vara med från Fredag kväll till Söndag. 


Christina satte oss nykomlingar riktigt på prov att hitta ut till detta ingenmansland där vi skulle hålla till men tillslut hittade vi dock fram till stugorna och kastades rakt in i en Rallylydnadstävling där Gun tog hem segern. Ingen av oss vad jag vet hade sysslat med detta innan men roligt hade vi. Under Lördagen stod skogen på schemat och jag och Airo började dagen med 2 st spår, därefter lunch och 1 sökpass. På kvällen hade vi något trötta hundar som framgår av bilden nedan. Under söndagen hann vi med 1 spår och 2 pass i uppletanderutan. Och oj vad han presterade därute i rutan! Vilken hund!


Vi har också hunnit med en utställning också. Ända till Karlskoga åkte vi för denna pina =) Här kommer kritiken: Valpklass 6-12Mån


HP, BIR- Valp (som enda Kelpie)


8mån hanvalp, en aning lågställd helhet, välformat huvud med bra ögon,öron. Mkt bra stark rygg, bra bröstkorg för ålder, lite brant överarm, välvinklad fram och bak, rör sig med en bra steglängd men vrider ut armbågarna.
Den 15 September är det dags för utställning igen. denna gång på 4H gården karlstad.


Här kommer lite bilder från lägret 


Va kokar denhär kullen ihop inför nästa år?

       


Slagna hjältar 

Busligans Chinook


 

Busligans Sioux


         


Lika som bär Busligans Apache och Busligans Sioux  

Av sandra - 20 juni 2012 09:24

Börjar med att lägga upp lite bilder på Balansen som Johan byggde åt mig för några veckor sedan


     


sedan kommer lite bilder på Airo 5 månader gammal


         Så lite uppdatering från gårdagens spår och uppletande. Jag la två spår till Airo. Har faktiskt bara lagt två riktiga spår förra tillfället vi hade kurs efter det har jag stött på orm i skogen när jag skulle lägga spår och blev avskräckt. men nu är planen att vi ska försöka spåra lite mer. Första spåret för kvällen gick på ett hygge, väldigt torrt och ja förmodligen ett ganska svårt spår för lilla bruna. Han verkade börja spåra först men tappade bort sig på vägen och förstod inte alls riktigt vad vi gjorde i skogen, en promenad kanske? sedan virade jag bort mig lite också men såg tillslut slutet och han gick på vårt spår ca 10 m innan leksaken. Sedan påvägen till det andra spåret fattade han precis vad vi höll på med. Detta spår gick även det på ett hygge som var torrt. Han tappade koncentrationen någonstans på mitten men fann spåret igen och hittade leksaken. spåren var nog ca 60-70 m, liggtid på 1h


Medan spåren låg till sig tränade vi lite upplet vi gjorde precis som förra gången gick ut och lekte i rutan kastade leksaken och på vägen in droppade en leksak. Han sprang direkt ut och tog den vi lekt med, kom in med den relativt bra, ingen bra avlämning men han kom med den till mig iaf. ut på nästa där han gjorde en liten lov ut för att sedan hitta leksaken och komma in med den. Vi tränade sedan lite efter spåret och då gick jag ut längre ut i rutan med leksaken, detta satt klockrent det med    så nu är det bara ut i skogen och träna. På söndag är det dags för kurs igen, då ska vi träna sök.

Av sandra - 2 juni 2012 09:48

Igår var det 1 år sedan jag precis som årets treor sprang ut genom dörrarna och lämnade det bästa som någonsin hänt mig bakom mig. Det var inget jag visste just då, man har en förmåga att inte se hur bra man har det. Jag insåg hur bra vi/jag haft det på forshagaakademin lagom till hösten. En höst som kom att bli ganska tung för mig, jag saknade min klass, alla underbara lärare och jag saknade faktiskt skolan, hur enkelt man hade de. Hur fantastiskt livet faktiskt var med nästan 30 hundtjejer, egna hunden, livet tillsammans med Helena (sambon)  och hundträningen. Såhär i efterhand saknar man det så otroligt mkt. Fick syn på Micke Thyberg igår och för en stund så tänkte jag tillbaks på vilket pina vi varit för honom!


Grattis HSPG 09-12 ni kommer att sakna det mer än ni tror! 


Livet gick vidare under hösten och jag hoppade av universitetet efter 3 dar, fick praktik på Helmia i December och nu i April i år har jag fått börja jobba en del. 


Tack alla HSPG 08-11, hundlärare och alla andra som gjorde tiden på skolan helt suverän. 

Av sandra - 30 maj 2012 20:46

Igår var det dags för andra tillfället på Nosarbetskursen jag och Airo går. Vi började med påvis. Det tyckte Airo var plättlätt och kul. Sedan tränade vi lite markeringsövningar som gick ut på att hunden skulle ta en leksak ute hos fig och komma in med den till föraren som sedan skulle skicka tillbaks hunden till fig för godis. AIro har ju haft lite problem med att komma med saker. Han är fortfarande lite tveksam till det men han kom iaf emot mig de tre gångerna vi provade. Och även hemma nu idag så verkar han lite mer sugen på att komma in med dem. Vi tränade också på vindövningar ute i skogen och att hitta människor ute i skogen va väldans kul tyckte Airo. Det blir det vidare träning med.


Kanske tränar vi något pass då jag är ledig imorn för begravning av min farfar som tyvärr har gått bort. Vi får se hur pass sugna vi är men möjligtvis så tränar vi lite på kvällen :) 

Av sandra - 28 maj 2012 15:13

Ibland är hundträning frustrerande... När man gör allt för att hunden ska förstå och ändå är det inget som fungerar som man vill. Just nu är jag rådvill, jag vet inte hur jag ska få Airo att förstå att jag gärna vill att han ska komma tillbaks och lämna av en leksak.


Jag har testat byteshandel med två leksaker men han väljer antingen att gå runt mig, släppa leksaken en bit bort och komma till mej eller att inte alls ta upp leksaken från marken. Inomhus i ett rum är svårt då han inte tar leksaken utan bara springer fram och tuggar på den. Utomhus får jag droppandet en bit ifrån mig. Vet inte om det är tänderna som gör att han knappt kampar alls utan bara tuggar och släpper eller om jag helt enkelt har ett MEGA problem.


Har också testat med klicker och att byta leksak mot godis men jag får honom inte ens att hålla leksaken, än mindre ta med den till mig utan han släpper den som bäst på vägen.. 

Av sandra - 16 maj 2012 08:57

Igår var vi iväg på första tillfället på nosarbetskursen. Upplet och spår stod på schemat. Började med att lägga två spår, ca 50m var med en liggtid på ca 30min. Det var första gången Airo skulle få ett riktigt spår vi inte lekt på platsen innan. Första spåret gick inte så bra, han hade fullt sjå att se och lyssna på allt som hände i skogen. han började dock spåra de sista 10 metrarna innan leksaken och hittade sin leksak. På spår två syntes det att han visste vad vi höll på med, redan på vägen dit drog han i kopplet och letade spår. Det spåret gick han ganska fint,han vinglade dock lite fram och tillbaks och kom upp i jämnhöjd med leksaken som låg 5 meter till höger om oss. Han förstod dock snabbt att vi inte hade riktigt rätt väg och svängde höger rakt på leksaken.


Uppletandet, vilket det var första gången vi provade på använde vi en metod där man går ut i rutan och leker med en leksak, kastar iväg den och går iväg med hunden, på vägen tillbaks droppar man ännu en leksak i rutan.


Här fanns det ingen tvekan, direkt ut till leksaken som låg längst bort(den vi lekt med) hämtade den och in igen. Vi måste dock träna att komma tillbaks med saker då han inte gärna vll avlämna dem. Tog ett steg fram och släppte honom. han gjrode någon lov i rutan, sprang över leksaken en gång men hittade den inte. skickade igen och då hittade han den, full fart in med leksaken!


Idag märks det att han är lite trött då vi kom hem strax efter tio igår 

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2015
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ sweetsa med Blogkeen
Följ sweetsa med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se