Senaste inläggen

Av sandra - 7 maj 2012 20:05Nu måste jag börja träna stadga, han växlar nämligen själv och provar väldigt ofta vilket jag ju inte vill.. fast han är ju bara 4 månader lätt att glömma bort.... 

ANNONS
Av sandra - 6 maj 2012 08:40

Grattis till Mamma Tira som igår tog sitt första Cert i debuten i Elitsök!  Nu har vi något att sikta på....   

Airo har annars haft en vecka med ganska lite träning. Ett spår blev lagt som han tog hur fint som helst och igår tränade vi sitt och ligg med växlingar och en början till stå eftersom mina hundar tycks tro att vi alltid ska utgå från sitt när man tar fram godiset. Oj vilken duktig liten valp jag har! Han kan redan växlingarna fint, rör oftast bara framben i växlingarna om han inte blir alltför ivrig och kastar sig ner på golvet för ligg. Jag har alltid haft problem med Alfons för hur jag ska lära in stå men Airo är ju en sådan naturbegåvning att han oftast förstår det jag försöker säga i mina försök. Började också med klicker igår, något som jag innan bara använt ibland. Det är inte de att jag inte gillar klicker utan jag har svårt för att hålla allt i handen samtidigt och tycker därför att det ibland är svårt att använda. kanske en vanesak.


Får försöka få upp ett klipp på Airos växlingar någon dag... ANNONS
Av sandra - 24 april 2012 15:32

Så har jag nu äntligen tagit lite bilder!


Full fart!


                     

Av sandra - 19 april 2012 17:58

Idag har vi varit och besökt Helmia. Efter att ha kastat sig på ca 30 personer kan man nog säga att han är social... De sista märkte man också att en tur på kundtjänst, butik och verkstad är jobbigt.. Han va riktigt trött på slutet..


Jag borde verkligen ta lite nya bilder och kanske ta mig i kragen och lägga upp dem här, de återstår väl att se när de kommer..   

Av sandra - 18 april 2012 19:45

idag har vi varit till klubben för att träna lite tunnlar och för Alfons del lite agility, insåg rätt snabbt hur svårt det är att träna liten valp i agility helt själv...   de va ju ett tag sen Alfons va nybörjare så tydligen hade jag helt glömt bort detta. vi fick iaf till någon form av helt opedagogisk träning och Airo sprang faktiskt igenom tunneln några gånger när jag sprang bredvid. Vi provade även lite följsamhet mot hinder med pinnar som bara låg på backen och jag insåg även här hur användbart det hade varit att ha någon med sig...   jaja vi fick iaf till lite träning och Alfons fick även han träna lite lätt medan Airo satt i bilen och väntade.


Det var sedan hög tid för mig att åka och jobba, för Airo att åka till Linnea och Daniel. Han fick där prova vara ensam 30min. Som den stjärna han är klarade han detta galant, så otroligt skönt.


Väl hemma igen vände vi bara för att åka till skjutbanan och träna skott. Vi stannade en bit ifrån, ingen hade då kommit dit så jag tänkte att jaja jag hinner säkert lägga ett spår innan någon kommer.. Mja nästan iaf.. Tanken var iaf god, så vi gick spåret medan de sköt, något opedagogiskt än en gång men Airo hade inga problem med detta. skotten bekom honom inte alls. Härliga lilla stjärnhund! Nu sover han gott. 

Av sandra - 10 april 2012 20:32

Sedan sist har jag gått en B-figurants utbildning så den 21 April är det dags för första figurant arbetet på klubbens MH.. Har också börjat jobba halvtid så nu ska det även bli träning under veckorna. funderar på att åka till klubben under veckan och träna lite agility med Alfons, tunnlar osv med Airo.. får hoppas vädret blir lite bättre än igår och idag bara..   


Airo har sedan sist varit med till husvagnen under påsk, inga problem han fann sig direkt. Vi har också gått ett spår och tränat lite sitt och ligg.. Han lär sig snabbt!  Vi har även skottränat en kväll och det va inga problem, ingen skotträdsla än iaf!    12 veckors spurtan har vi varit iväg och fått, veterinären va ju himla kul och en massa kompisar träffade vi också..Av sandra - 29 mars 2012 19:24

Nu va de riktigt längesen jag uppdaterade här, man borde skämmas. Mycket har hänt sedan December...


Bland annat har jag skaffat valp Busligans Apache "Airo" som nu har bott hos mig i två veckor. En alldeles underbar liten sak som älskar allt och alla..
så till idag:

Airo fick gå sitt andra spår. Och oj vad duktig han är. Använder en metod där man leker på en plats, lämnar leksaken och går iväg, går tillbaks och leker några upprepade gånger. Sedan går man därifrån med hunden. går själv tillbaks och flyttar leksaken en bit. Tar tillbaks hunden igen och förhoppningsvis söker hunden upp platsen som leksaken senast låg på, men leksaken finns inte där utan hunden måste leta upp den. Airo klarade båda dessa små spår så bra. denhär andra gången var vi i lite svårare terräng och leksaken låg mer gömd men oj så duktig han var!


Det blir alltså spårarbete fler gånger... :)


Imorn är det dags för 12 veckors sprutan!

Av sandra - 10 december 2011 12:48

Tänkte att det var dags att utvärdera träningen lite, började ju med avlämning av apporter för någon vecka sen och har sedan dess lagt krutet på de problem vi haft i lydnaden, dvs. läggande, apportering och ingångar. har lagt mest tid på apporteringen för att få en bra avlämning. skriver lite om varje moment:


Fotgående: har inte fått så mycket träning på ett tag mer än ingångar och de sneda sättandena som finns. han går fint men har en tendens ibland att få för bråttom och springa före ibland, följer mig rätt bra men tappar ibland koncentrationen, behöver mer träning på uthålligheten annars är det bara de sneda sättandena som jag behöver lägga tid på.


Hopp över hinder: eftersom vi tränar agility tycker han inte detta moment är särskilt svårt. det som drar ner det lite är de sneda sättandena. det jag märkte sist vi tränade detta hinder var att han gärna hoppar tillbaks innan han fått kommandot men eftersom detta inte ingår i ettan är det inte prioriterat just nu :)


Apportering: Här tränar vi avlämnanden i hand och håll fast med lite blandat resultat. det har blivit bättre men han vill gärna spotta ut den när det går för lång tid. det är det momentet jag lagt mest tid på nu. känns som att det bara är att träna på på samma sätt ett tag till innan vi gör någon större förändring.


Ställande under gång: känns riktigt bra. har dock inte utfört det tävlingsmässigt än men han känns relativt säker på detta. stannar riktigt snabbt men kan dock fortsätta gå någon enstaka gång och jag måste tänka på att jag inte drar bak armen när jag säger stanna, detta har vissat sig att jag gjort omedvetet och att det blir ett dk av det.


Läggande under gång: det moment vi aldrig riktigt tränat ordentligt. han gillar nämligen inte att ligga på vilket underlag som helst och han tar gärna till kryp när jag säger ligg och fortsätter gå. just nu stannar jag upp säger ligg + stanna för att inte få dedär krypet som är väldigt populärt. kommer så småningom ta bort stanna och öka svårigheten när han förstår att det inte är kryp.


Platsliggning: kändes säkert i början men han har en tendens att resa sig om det är dåligt väder eller kallt. ibland även när han själv känner för det.. väljer ibland att ligga och krypa framåt nosandes i baken.. detta moment måste vi träna men har tänkt vänta till vår/sommar när det inte är så blött. planerar att träna ligg när det är blött men bara kort.


Inkallning: känns färdigt förutom ingångarna. tempot är bra och han stannar kvar tills jag ropar.


Tandvisning: har jag inte lagt ner någon tid på. behöver tränas nu när jag planerar att prova starta inoff.


 Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2015
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ sweetsa med Blogkeen
Följ sweetsa med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se